Tilaushistoriat 

Teemme tilaustyönä tutkimusprojekteja, urheiluhistorioita seuroille, lajiliitoille ja muille järjestöille. Tarjoamme omasta henkilökunnastamme parhaat asiantuntijat historianne kirjoittajiksi. Tarvittaessa haemme ulkopuolisia asiantuntijoita. Hankkeesta laaditaan kirjallinen sopimus, jossa määritellään työn laajuus, aikataulu, käytettävät keskeisimmät lähteet, käsikirjoituksen hinta ja maksuaikataulu. 

Tilaajan hyväksyttyä käsikirjoituksen laadimme erillisellä sopimuksella käsikirjoituksesta taitto- ja valokuvasuunnitelman sekä kilpailutamme taiton ja kirjapainon. Julkaisu voi olla myös verkkosivuille laadittu historianne tietopaketti tai yksittäinen artikkeli.

Urheilumuseo on tilaustöinä laatinut mm. Suomen Painiliiton ja Suomen Olympiakomitean 100-vuotisjulkaisut, Pakilan Visan 75-vuotishistorian sekä toteuttanut Veikkausliigalle laajan historiasivuston.

 

Lisätietoja:

Ossi Viita
tutkimuspäällikkö
puh. 044 712 9345
ossi.viita(at)urheilumuseo.fi

Kalle Rantala
erikoistutkija
puh. 044 700 2592
kalle.rantala(at)urheilumuseo.fi


Suomalaisen pöytätenniksen historia

Suomen Pöytätennisliitto on tilannut Urheilumuseolta 80-vuotisjuhliinsa 2018 suomalaisen pöytätenniksen historian. Tavoitteena on kirjoittaa kokonaiskuva suomalaisesta pöytätenniksestä. Historia täydentää suomalaisen liikunta- ja urheilukulttuurin tuntemusta. Pöytätenniksen historiaa on aiemmin tutkittu vähän. Lajin historia ulottuu kauemmaksi, mitä aiemmin on tiedetty.

Historian keskeisiä teemoja ovat mm. lajin tulo Suomeen ja Pöytätennisliiton perustamiseen liittyvät tapahtumat. Murroskausista keskitytään erityisesti sota-ajan jälkeiseen toimintaan. Kun tavoitteena on kirjoittaa kokonaisesitys, pöytätennis työväen urheiluna ja työväen urheilujärjestöjen suhde Pöytätennisliittoon kuuluvat tutkittaviin teemoihin. Samaten paikannetaan pöytätenniksen leviäminen Suomessa harraste- ja kilpalajina sekä seuratoiminnan ulkopuolella. 

Urheilumuseon arkistossa olevasta Suomen Pöytätennisliiton arkistoaineistosta käydään lävitse keskeisimmät asiakirjat, joihin kuuluvat liiton pöytäkirjat, toimintakertomukset, kirjeenvaihto, arvokisoihin liittyvät asiakirjat, lehtileikkeet ja pöytätennislehdet sekä muut keskeiset ajanjakson lehdet ja seurajulkaisut. Lähdeaineistona ovat lisäksi työväen urheilun pöytätennisaineisto.