Urheilijan silmin -verkkosivu on avattu

Olemme avanneet Urheilijan silmin -verkkosivun, jonka GoPro-kameroilla kuvatut videot esittelevät eri urheilulajeja itse liikkujan näkökulmasta. Yhteistyössä urheilijoiden kanssa tuotettujen videoiden avulla on mahdollista kokea urheilijan silmin ja korvin, miltä suoritus autenttisesti näyttää ja kuulostaa. Mukana on eri-ikäisten ja -tasoisten urheilijoiden suorituksia. Osa videoista sisältää myös urheilijoiden haastatteluja. 

Mediatiedote (pdf) 8.3.2017

Urheilumuseo mukana taitoluistelun MM-kisoissa 29.3.−2.4.2017

Urheilumuseo esittelee näyttelyosastollaan Hartwall-areenassa kaksi valovoimaista suomalaista taitoluisteluparia. Ludowika ja Walter Jakobsson olivat 1900-luvun alkuvuosikymmenillä maailman paras taitoluistelupari. He saavuttivat itsenäisen Suomen ensimmäisen olympiakultamitalin Antwerpenin olympialaisissa 1920. Jäätanssipari Susanna Rahkamo ja Petri Kokko taas hurmasi yleisön ilmaisukyvyllään ja innovatiivisuudellaan. Vuonna 1995 Susanna Rahkamo ja Petri Kokko saavuttivat EM-kultaa ja sijoittuivat hopealle MM-kisoissa. Urheilumuseon osastolla on esillä upeiden valokuvien lisäksi Susanna Rahkamon ja Petri Kokon kilpailuasuja. 

Uutta kokoelmissa

Urheilumuseon esinekokoelman uusimpia lisäyksiä ovat ratakelaaja Leo-Pekka Tähden kelaushanskat, Mikko Kosken skeittilauta, olympiasoihtu Rio de Janeiron olympialaisista 2016 ja pikaluistelija Clas Thunberg suunnittelema luistintenteroitin 1920-luvulta. Myös arkistokokoelma karttui, kun Suomen toiseksi vanhimman voimisteluseuran Gymnastikförening i Helsingforsin arkistoon luovutettiin runsaasti täydennyksiä. 

Urheilun vuosikirja 2017 on täällä! 

Urheilun vuosikirja on nopeakäyttöinen tietopaketti ja hakuteos, joka esittelee Suomen ja kansainvälisen urheilun huippuhetket sanoin, kuvin ja tuloksin päivästä päivään 1.1.–31.12.2016. Kirja sisältää tulokset, taulukot ja tilastot yli 80 urheilumuodosta Suomesta ja maailmalta. Urheilun vuosikirja 2017 on saatavissa verkkokaupastamme ja hyvin varustetuista kirjakaupoista. 

Lue tuorein uutiskirje!

Pääset lukemaan urheilumuseon uusimman uutiskirjeen tästä.

Kerran kuussa ilmestyvässä sähköisessä uutiskirjeessä tiedotetaan museon näyttelyistä, palveluista, tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista. Voit tilata kirjeet omaan sähköpostiisi sähköisellä lomakkeella

 

Uusi blogi juhlistaa itsenäisyyden juhlavuotta

Urheilumuseo juhlistaa Suomen itsenäisyyden sataa vuotta Sata tarinaa -blogilla. Jokaiselle itsenäisyyden vuodelle on oma tarinansa suomalaisurheilijoiden suurista menestyksistä, kirvelevistä tappioista tai uusista aluevaltauksista. Lisäväriä kertomukset saavat museon valokuva-arkiston aarteista. Sata tarinaa on toteutettu yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Kirjoittajat kuuluvat Urheilumuseon henkilökuntaan.